Modal

modal gemaakt uit beukenhout

Modal – gemaakt van beukenhout! 

Eén van de materialen waar kleding van gemaakt wordt is modal. Een wat onbekendere, maar daarom niet minder interessante stof. Modal wordt geweven van modalvezels en vaak gecombineerd met katoen.

Deze modalvezels zijn kunstmatig gemaakt uit cellulose, een natuurlijke grondstof. Hiervoor wordt de cellulose uit beukenhout gebruikt. De modalvezels hebben een hoge sterkte, rek, zijn ademend en hebben een lage vochtopname.

Modalvezels worden meestal als bijmenging gebruikt in katoen, polyester en polyamide. De voornaamste toepassingen zijn bovenkleding voor dames en kinderen en gordijnstoffen. Door de toevoeging van deze vezel wordt de stof zachter (zijde zacht), minder krimp gevoelig en het absorbeert dan ook meer vocht.

Je kunt dus stellen dat je een kledingstuk van beukenhout aan hebt. Er worden nog wel veel chemicaliën toegevoegd om deze vezel te kunnen maken, vandaar dat deze ook niet biologisch is.

Kledingstukken met modal kun je gewoon wassen, behandel ze hetzelfde als katoen. Je moet ze alleen niet bleken, want daar kan de vezel niet tegen. Deze verliest zijn sterkte hierdoor. Laat je kledingstuk op lage tot midden-hoge temperatuur drogen. Op deze manier heb langer plezier van je aankoop.

Bekijk hier de kledingstukken waar modal in is verwerkt >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *