Alpaca wol

Alpaca – super zacht en warm!

alpaca lam baby wol

De alpaca komt voor in verschillende kleuren: puur wit, verschillende tinten beige tot chocoladebruin, grijstinten, van licht zilver tot het warme roodbruin/grijs en natuurlijk zwart. In het totaal zijn er 22 verschillende kleuren.

De wol van de alpaca is wereldwijd bekend in de modewereld. Alpacawol is zacht (zachter dan merino wol) en voelt aan als zijde. Het is ook nog eens 3 keer sterker en 7 keer warmer, door de gedeeltelijke holle vezel, dan schaapswol.

Kleding gemaakt van alpaca wol zit goed, blijft haar vorm houden en pluist niet. Alpaca wordt ook gemakkelijk gemengd met schapenwol, mohair of zijde.

Kwaliteit wol 

De alpaca wordt ieder jaar geschoren, maar in Chili en Peru gebeurd het dat sommige dieren eens in de twee jaar geschoren worden. Dit om te voldoen aan de lange vezellengte die de spinsters vereisen.

De jaarlijkse opbrengst varieert tussen de 3 en 5 kg per dier. Baby alpaca wol is afkomstig van de eerste keer scheren. Deze wol is nog fijner en zachter dan de normale alpaca wol al is.

De beste wol komt van het zadel van het dier (rug, zij en schouders). De wol van de nek is tweede kwaliteit en de wol van de benen en de buik is grover, waardoor dit in de derde klasse belandt.

Klik hier voor ons huidige aanbod van kleding met alpaca wol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *